fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Alitalia schrapt vrijdag ruim 300 vluchten door staking

Luchtvaartmaatschappij Alitalia schrapt vrijdag ruim driehonderd vluchten door een vakbondsstaking. Donderdag en zaterdag wordt ook al een aantal vluchten geannuleerd.

24 uurs staking

Vijf vakbonden hebben voor vrijdag een 24 uurs staking aangekondigd. Op de drukste perioden van de dag, tussen 7 en 10 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur wordt er wel gevlogen, meldt Alitalia.

Annuleringen

Vooruitlopend op de staking schrapt Alitalia vrijdag al ruim 300 vluchten. Vooral Europese vluchten worden getroffen, maar ook een aantal vluchten naar de Verenigde Staten gaat niet door. Onder de Europese bestemmingen die getroffen worden, zijn onder andere Athene, Parijs, Genève, Praag en Frankfurt. Ook Schiphol wordt getroffen: één vlucht vanuit Milaan en één vlucht vanuit Rome wordt niet uitgevoerd.

Toekomst maatschappij

De staking is uitgeroepen door vijf bonden die het gedoe rond de toekomst van Alitalia zat zijn. Met name het risico op ontslagen zit de vakbonden hoog. “Er is geen tijd meer te verliezen, er moet nu actie komen”, stelt vakbondsleider Claudio Tarlazzi van vakbond Ultrasporti.

Duidelijkheid

De vakbonden willen duidelijkheid over de toekomst van de airline. Komende week is er een overleg met de Italiaanse minister van economische zaken. “We verwachten een echt overleg, waar duidelijkheid komt en een werkplan voor de ontwikkeling van Alitalia”, zegt Tarlazzi.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button