fbpx
737 MAXAirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Boeing betaalt Southwest miljoenen compensatie om 737 MAX

De Amerikaanse low-cost carrier Southwest heeft met Boeing overeenstemming bereikt over financiële compensatie voor de problemen met de 737 MAX. De vliegtuigbouwer betaalt de airline ongeveer 125 miljoen dollar.

Personeelsbonus

Het geld dat Southwest krijgt, zal verdeeld worden onder het personeel van de maatschappij. “Onze mensen hebben ongelooflijk werk verricht, door het leveren van goede klantenservice en we hebben één van de beste operationele resultaten behaald”, zegt ceo Gary Kelly

34 toestellen

Southwest nam, voor het wereldwijde vliegverbod op 13 maart van kracht werd, 34 exemplaren van de 737 MAX af. Daarmee is de maatschappij de grootste gebruiker van het type. Sinds half maart zijn tienduizenden vluchten geannuleerd.

Extra vergoedingen

Met de schadevergoeding van 125 miljoen dollar is Boeing nog niet van Southwest af. De piloten van de airline eisen van Boeing 100 miljoen dollar omdat de vliegtuigbouwer hen voorgelogen zou hebben. Southwest zelf onderzoekt of er nog meer schade te verhalen valt op Boeing.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button