777XAirlinesBoeingEditors choiceNieuwsProfessional

‘Emirates houdt vast aan 126 exemplaren van 777X’

Luchtvaartmaatschappij Emirates blijft vasthouden aan een order voor 126 vliegtuigen uit de 777X-range. Bij Boeing staan echter 115 toestellen in bestelling, blijkt uit het orderboek van de bouwer.

Order

Emirates schroefde op de Dubai Airshow een order voor 150 exemplaren van de nieuwe 777 terug naar 126. 24 Toestellen worden vervangen door dertig 787’s. Toch liet het orderboek van Boeing eind november een ander getal zien.

Optie

De elf toestellen die niet in de orderboeken van Boeing staan, moeten nog ‘opnieuw bevestigd’ worden, stelt de airline tegenover FlightGlobal. Dat betekent dat de vliegtuigen wel zijn opgenomen in het contract, maar pas een firm order worden als Emirates dat aangeeft. In feite zijn het dus opties.

777-8

Emirates bestelde in 2014 35 exemplaren van de 777-8, de variant die voor lange afstanden geschikt wordt. Anders dan bij de 777-9 heeft Boeing voor de -8 versie nog geen datum voor de ingebruikname gepland, meldde persbureau Reuters in oktober.

Tegenover FlightGlobal stelt de airline dat de 35 toestellen die nu niet in het orderboek van Boeing staan, niet de 777-8’s zijn en dat de toestellen nog steeds gewild zijn. Met Qatar Airways is Emirates vooralsnog de enige klant voor het type. Qatar Airways liet eerder weten dat de order voor de 777-8 mogelijk omgezet wordt naar de grotere 777-9.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close