fbpx
737 MAXAirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsProfessional

FAA keurt 737 MAX pas in 2020 goed

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zal de 737 MAX in 2019 niet meer goedkeuren. Dat heeft de hoogste baas van de organisatie gezegd tegen Amerikaanse Congresleden, meldt persbureau Reuters.

Certificering

Boeing probeert de 737 MAX al maanden weer gecertificeerd te krijgen na de crashes met toestellen van Lion Air en Ethiopian Airlines. FAA-directeur Steve Dickson zei woensdag dat hij het toestel zelf wil testen en dat hij het vliegtuig pas goedkeurt als aan alle technische eisen voldaan is.

Januari

Bronnen binnen de Amerikaanse regering meldden vorige week al aan Reuters dat de goedkeuring niet voor januari zou komen. Dickson bevestigde dat woensdag in een hoorzitting.

Maand nodig

Nadat de FAA het toestel goedkeurt, hebben airlines volgens Reuters nog ongeveer een maand nodig om de 737 MAX weer in gebruik te nemen. Door de aanpassingen in het toestel moeten piloten een extra training volgen. Diverse maatschappijen hielden er tot nu toe rekening mee dat ze de 737 MAX half februari weer kunnen inzetten.

Productie

Boeing waarschuwde eerder dit jaar dat vertraging in de ingebruikname van het toestel ertoe kan leiden dat de productielijn tijdelijk stopgezet moet worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button