AirlinesBoeingCargoOverig nieuwsProfessional

Fabrikant waarschuwt voor problemen bij 737-freighters

Het Israëlische bedrijf Israel Aerospace Industries (IAI) heeft gebruikers van 737 vrachtvliegtuigen opgeroepen om tijdelijk niet met het toestel te vliegen. IAI bouwt de toestellen om naar vrachtvliegtuig en heeft daarbij mogelijk een fout gemaakt, meldt Reuters.

Volgens Reuters zit het probleem mogelijk bij een afscheiding die gemaakt wordt tussen de cockpit en het vrachtruim. IAI ontdekte volgens het persbureau een ‘onregelmatigheid’ in de productie van de afscheiding. Bij een normale vluchtuitvoering moet dat geen probleem opleveren, stelt IAI. Bij een noodsituatie kan de afscheiding minder goed werken dan de bedoeling is.

Oplossing

Het bedrijf heeft een tijdelijke oplossing uitgewerkt en legt die nu voor aan de Israëlische luchtvaartautoriteit. Zij moeten de maatregel goedkeuren en aan airlines opleggen in een airworthiness directive. Dat gebeurt mogelijk donderdag al.

Aan de grond

Volgens diverse media heeft onder andere Qantas Freight vier 737-vrachtvliegtuigen aan de grond gezet na de waarschuwing uit Israël. Welke andere airlines met de omgebouwde 737’s vliegen is onduidelijk.

Ombouwen

IAI bouwt al jarenlang passagiersvliegtuigen om tot vrachttoestellen. In 2003 werd de eerste 737 ‘P2F’ opgeleverd. Inmiddels zijn 47 737’s omgebouwd. Binnenkort begint IAI ook met de ombouw van een Boeing 777-300 naar vrachtvliegtuig.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close