737 MAXBoeingIncidentenIndustrieLow-costNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

737 MAX 8 vliegt laag over Scandinavië

Een Boeing 737 MAX 8 van Norwegian is vrijdag van Helsinki naar Kopenhagen gevlogen. Het toestel had geen passagiers aan boord. Er werd tijdens de vlucht laag en langzaam gevlogen. De welvingskleppen, beter bekend als flaps, zijn dan ook gedurende de hele vlucht gebruikt.

Vlucht

Voor de vlucht was speciale toestemming nodig. Alhoewel de 737 MAX eigenlijk niet mag vliegen, is het voor maatschappijen toegestaan het toestel leeg te verplaatsen mits zij daarvoor een goede reden hebben. Zo kreeg TUI afgelopen zomer toestemming om haar in het buitenland gestrande 737 MAX toestellen naar Schiphol te vliegen.

Verplaatsen

Wat precies de aanleiding was voor Norwegian om het toestel te verplaatsen is onbekend. Mogelijk wil de maatschappij de toestellen beschermen voor de aankomende Finse winter. Het is erg gebruikelijk om vliegtuigen te verplaatsen vanwege weersomstandigheden, zo heeft het Singaporese SilkAir haar 737 MAX vloot naar de Australische woestijn gebracht. In Singapore zelf zou de grote luchtvochtigheid kunnen leiden tot corrosie.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close