fbpx
EmbraerInnovatieNieuwsVliegtuigen

Embraer 175-E2 maakt eerste vlucht

De nieuwste versie van de Embraer 175, de -E2, heeft donderdag voor het eerst het luchtruim gekozen. Het toestel vertrok om 11:07 uur voor een testvlucht van 2 uur en 18 minuten. In totaal zal het type 10.000 vlieguren maken in de testfase. De verwachting is dat het toestel na 24 maanden gecertificeerd zal worden.

Drie

Nu de eerste 175-E2 begonnen is met het uitvoeren van testvluchten, zullen twee andere toestellen van het type zich bij de testvloot voegen. De eerste twee vliegtuigen zullen gebruikt worden voor aerodynamische-, prestatie- en systeemtests. Het derde vliegtuig wordt ingezet voor het testen van onderhoudstaken en cabine inrichting.

Vernieuwing

In de Embraer 175-E2 zijn 75 procent van de systemen nieuw ten opzichte van de eerste generatie 175. Het toestel is 16 procent zuiniger dan de eerste generatie en belooft een besparing van 25 procent op de onderhoudskosten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button