IndustrieInnovatieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Embraer 175-E2 maakt eerste vlucht

De nieuwste versie van de Embraer 175, de -E2, heeft donderdag voor het eerst het luchtruim gekozen. Het toestel vertrok om 11:07 uur voor een testvlucht van 2 uur en 18 minuten. In totaal zal het type 10.000 vlieguren maken in de testfase. De verwachting is dat het toestel na 24 maanden gecertificeerd zal worden.

Drie

Nu de eerste 175-E2 begonnen is met het uitvoeren van testvluchten, zullen twee andere toestellen van het type zich bij de testvloot voegen. De eerste twee vliegtuigen zullen gebruikt worden voor aerodynamische-, prestatie- en systeemtests. Het derde vliegtuig wordt ingezet voor het testen van onderhoudstaken en cabine inrichting.

Vernieuwing

In de Embraer 175-E2 zijn 75 procent van de systemen nieuw ten opzichte van de eerste generatie 175. Het toestel is 16 procent zuiniger dan de eerste generatie en belooft een besparing van 25 procent op de onderhoudskosten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/