fbpx
LVNLNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

LVNL start samenwerking met Engels bedrijf voor integratie drones

Luchtverkeersleiding Nederland en het Engelse Altitude Angel starten een samenwerking om drones veilig te integreren in het Nederlandse luchtruim.

App

De samenwerking start met het ontwikkelen van een app, zegt LVNL. Hierop vinden dronevliegers informatie over waar gevlogen mag worden en welke regels gelden. Ook moet er via deze applicatie een vluchtplan kunnen worden ingediend met informatie over het vlieggebied, de vlieghoogte, het type drone en de bevoegdheden van de gebruiker.

Toestemming

Als de dronevlucht wordt gepland in een gecontroleerd luchtruim kan de gebruiker via de app toestemming aanvragen bij de luchtverkeersleiding. In de toekomst geeft de app de dronegebruiker nadere instructies en luchtverkeersinformatie. De luchtverkeersleiding kan dan ook uitgevoerde vluchten met drones realtime volgen. Via dezelfde toepassing gaat LVNL het aanvragen van speciaal Luchtruimgebruik (zoals para-jumping) vereenvoudigen. De verkeersleiding wil begin 2020 de eerste versie van de app lanceren.

Samenwerking

“Met deze samenwerking biedt LVNL innovatieve functionaliteiten en nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van drones in Nederland”, zegt Jurgen van Avermaete, General Manager Procedures bij LVNL. “In een internationale aanbesteding werd duidelijk dat Altitude Angel voor LVNL de beste oplossing biedt, zowel op het gebied van functionele als technische mogelijkheden, met een hoge prioriteit voor veiligheid. Het platform van Altitude Angel sluit naadloos aan op onze huidige systemen en kan flexibel opgeschaald worden om het groeiende gebruik van RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) in het Nederlandse luchtruim op een veilige en efficiënte manier mogelijk te maken.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button