fbpx
AirlinesEindhoven AirportGroningen AirportNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkRotterdam The HagueRoutes en BestemmingenSchiphol AirportTransaviaTUIVideo

Met een 737 van Amsterdam naar Rotterdam | video

Alhoewel Amsterdam en Rotterdam hemelsbreed ongeveer 60 kilometer van elkaar verwijderd zijn, vliegen er met enige regelmaat toestellen van Transavia en TUI tussen beide steden. Er worden ook regelmatig binnenlandse vluchten uitgevoerd naar Eindhoven en Groningen.

Verplaatsen

Een belangrijke reden voor maatschappijen om binnenlands te vliegen is om een vliegtuig naar een alternatief vertrekpunt te brengen. Een vliegtuig dat aankomt in Rotterdam en vervolgens vanaf Schiphol moet vertrekken zal het korte binnenlandse vluchtje maken. Deze vluchten worden vrijwel altijd leeg uitgevoerd, het is dan ook niet mogelijk om mee te vliegen.

Ophalen

Een andere reden voor de binnenlandse vluchten is om extra reizigers op te halen. Een vlucht van Groningen naar Faro kan bijvoorbeeld een tussenlanding maken in Rotterdam om daar meer passiers mee te nemen. Hierdoor zit het toestel voller en blijft het aantrekkelijk om te vliegen vanaf minder drukke luchthavens als Groningen.

Video

De onderstaande video toont een minder voorkomende reden voor een korte vlucht in Nederland, namelijk een welkomstvlucht. TUI voerde toen zij de 737 MAX in ontvangst nam enkele speciale vluchten uit ter viering van de komst van het nieuwe toestel.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button