IndustrieInnovatieNaast het nieuwsOpmerkelijk

Nieuwe initiatieven voor gehandicapten op luchthavens

Luchthavens geven als maar meer aandacht aan voorzieningen voor handicapte reizigers. Waar dit enkele jaren geleden hooguit bestond uit een rolstoel service. GlobalData heeft enkele opvallende initiatieven uit 2019 op een rijtje gezet.

Rolstoelen

Op de luchthaven van Abu Dhabi kunnen reizigers met mobiliteitsproblemen gebruik maken van zelfrijdende rolstoelen. Naast het zelfstandig kunnen rijden geeft de rolstoel ook actuele vluchtinformatie aan de reiziger. Het systeem bevindt zich op het moment nog in de testfase.

VR

De luchthaven van Boise, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Idaho, biedt reizigers de mogelijkheid om de vluchthaven te verkennen met behulp van virtual reality. Passagiers kunnen op de luchthaven of in de bibliotheek van Boise alvast kijken hoe het er aan toe gaat op de luchthaven. Op deze manier hoopt de luchthaven de reiservaring van passagiers met autisme te verbeteren.

Personeel

United Airlines heeft afgelopen jaar paralympisch athleten ingezet om passagiers te begeleiden op de luchthaven van Chicago. Door gehandicapten in te zetten hoopt de maatschappij dat gehandicapte reizigers zich meer welkom voelen. Daarnaast hoopt United hiermee gehandicapte reizigers te inspireren en de mogelijkheden te laten zien om te werken en leven met een handicap.

Keycord

De luchthaven van de Ierse stad Cork biedt reizigers de mogelijkheid een keycord met zonnebloemen te dragen. Het ‘sunflower lanyard’ programma wordt al op meerdere locaties in Ierland en het Verenigd Koninkrijk gebruikt. Door de keycord te dragen ziet luchthavenpersoneel dat de reiziger een verborgen beperking heeft en kunnen zij hier rekening mee houden. De luchthaven van Seattle heeft het sunflower lanyard programma ook ingevoerd. Op de Londense luchthaven Gatwick werd al gebruik gemaakt van de keycords.

Training

Op de luchthaven Gatwick krijgt personeel een speciale training waar zij leren hoe zij het beste kunnen omgaan met (onzichtbaar) gehandicapte reizigers. Naast training is ook de terminal aangepast om de reiservaring van visueel beperkte reizigers soepeler te laten verlopen. Voor reizigers met autisme heeft de luchthaven in samenwerking met de Engelse nationale autisme vereniging een prikkelarme ruimte gemaakt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close