IndustrieNieuwsProfessional

‘COO Ryanair wil naar easyJet na conflicten; O’Leary spant rechtszaak aan’

Peter Bellew, De Chief Operations Officer van Ryanair wil overstappen naar easyJet vanwege conflicten met Michael O’Leary, de CEO van de maatschappij. Maar laatstgenoemde probeert dit aan te vechten bij de rechtbank.

Concurrentie

Volgens het contract mag Bellew vanwege het anticoncurrentiebeding tot 2021 niet bij de concurrentie aan de slag omdat hij gevoelige informatie zou kunnen doorspelen. De uitspraak moet op 20 december worden gedaan, maar dat kan worden uitgesteld tot 23 december.

Hoorzitting

Tijdens de eerste hoorzitting, afgelopen vrijdag, vertelde Bellew volgens persbureau Bloomberg dat O’Leary vaak tegen Bellew schreeuwde en dingen zei als dat Bellew ‘fucking useless‘ is. O’Leary zegt dat Bellew zijn instructies niet opvolgde en tegelijkertijd zegt hij dat hij niet wil dat Bellew vertrekt. Ook ontkent O’Leary wat Bellew beschrijft.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button