fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe investeerder WestJet voltooit aankoop

De nieuwe investeerder van WestJet, Onex Corporation, heeft officieel toestemming gekregen van de Canadian Transportation Agency voor de deal. Daarmee is de aankoop van de airline rond.

Aandelen

Voor een bedrag van 3,3 miljard euro (5 miljard Canadese dollar) neemt de investeringsmaatschappij de airline over, inclusief schulden. Aandeelhouders van WestJet krijgen 31 Canadese dollar per aandeel voor het afkopen, maar ze krijgen niet het 14 procent dividend van het vierde kwartaal, omdat de deal voor 18 december is gesloten.

Uitbreiding

De maatschappij blijft onder dezelfde naam haar operaties uitvoeren en zal zowel het netwerk als de vloot in de toekomst verder uitbreiden. Zo is WestJet dit jaar begonnen met een codeshare met Air France. Ook zet de airline in op intercontinentale vluchten. De huidige vloot van 767’s wordt vervangen door dreamliners. Sinds 2016 werkt WestJet ook al samen met easyJet. Reizigers kunnen zo via Londen Gatwick overstappen op het Europese netwerk van easyJet.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button