fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Protesten Greenpeace op Schiphol van start

De klimaatacties van Greenpeace op Schiphol zijn van start gegaan. Het zogenoemde ‘Protestival’ zal 24 uur duren.

Spandoek

Vanochtend klommen actievoerders al in een reclamebord naast de verkeerstoren om een spandoek op te hangen met de tekst ‘Schiphol vliegt alle klimaatgrenzen voorbij’. Er wordt gedemonstreerd op verschillende plekken, zoals op het Jan Dellaertplein en naast het Sheraton Hotel. Voor de deur van Schiphol Plaza staat een podium en daar zijn optredens van onder andere Brownie Dutch, Magic Tom & Yuri, Annabel Laura en Antillectuel. 

Binnen

De gemeente Haarlemmermeer heeft toestemming gegeven aan de actiegroep om buiten te protesteren. Binnen mag er niet gedemonstreerd worden, maar dat doet de actiegroep wel. “Wij beroepen ons op ons recht op vreedzaam protest”, zegt Dewi Zloch van Greenpeace. “Bovendien is het niet ons doel om reizigers te hinderen. Daarom vragen we in het hart van de vervuiling aan Schiphol om met een klimaatplan te komen. De luchtvaart kan de dans niet blijven ontspringen.”

Eisen

De actievoerders hopen hiermee een klimaatplan af te dwingen van Schiphol. Volgens de organisatie betekent dat minder vluchten, geen Lelystad Airport, korte afstandsvluchten vervangen door de trein en het steunen van een eerlijke prijs voor vliegen. “Schiphol is nu het grootste tax-free tankstation van Nederland en op de tickets zit ook geen belasting”, aldus Greenpeace.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button