IncidentenNieuws

Passagiers moeten Qantas toestel via noodglijbaan verlaten

Passagiers van vlucht QF575 moesten zondagochtend de A330 via de noodglijbaan verlaten. Dat komt door een hydraulisch vloeistof lek volgens Qantas.

Alert

De vlucht vertrok om 8.45 (lokale tijd) vanaf Sydney naar Perth. Twintig minuten na vertrek krijgen de piloten een cockpit alert van één van de drie hydraulische systemen van het vliegtuig. De gezagvoerder besluit terug te keren naar Sydney en het toestel kon daar veilig landen.

Waas

Eenmaal terug bij de gate hing er een ‘dikke waas’ in de cabine, waarschijnlijk veroorzaakt door de hydraulische vloeistof die door de airconditioner naar binnen kwam. Daarop gaf de gezagvoerder het order om passagiers zo snel mogelijk via de noodglijbanen uit het vliegtuig te laten gaan.

Verwondingen

Twee passagiers liepen verwondingen op door de glijbaan. Een andere passagier werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Sommige reizigers hadden last van pijnlijke ogen en een pijnlijke keel door de vloeistof. Qantas stelt een onderzoek in naar het incident, in samenwerking met de veiligheidsdiensten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button