IncidentenNieuws

Passagiers moeten Qantas toestel via noodglijbaan verlaten

Passagiers van vlucht QF575 moesten zondagochtend de A330 via de noodglijbaan verlaten. Dat komt door een hydraulisch vloeistof lek volgens Qantas.

Alert

De vlucht vertrok om 8.45 (lokale tijd) vanaf Sydney naar Perth. Twintig minuten na vertrek krijgen de piloten een cockpit alert van één van de drie hydraulische systemen van het vliegtuig. De gezagvoerder besluit terug te keren naar Sydney en het toestel kon daar veilig landen.

Waas

Eenmaal terug bij de gate hing er een ‘dikke waas’ in de cabine, waarschijnlijk veroorzaakt door de hydraulische vloeistof die door de airconditioner naar binnen kwam. Daarop gaf de gezagvoerder het order om passagiers zo snel mogelijk via de noodglijbanen uit het vliegtuig te laten gaan.

Verwondingen

Twee passagiers liepen verwondingen op door de glijbaan. Een andere passagier werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Sommige reizigers hadden last van pijnlijke ogen en een pijnlijke keel door de vloeistof. Qantas stelt een onderzoek in naar het incident, in samenwerking met de veiligheidsdiensten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/