MilitairOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Tests autonome Bell V-280 starten binnenkort’

Bell start binnenkort met het testen van autonome vluchten met de V-280 Valor. Dat zegt de vliegtuigfabrikant tegen Flight Global.

Software

Het bedrijf heeft het toestel begin december uitgerust met de software om het zelfstandig te laten vliegen. Daarna zijn er al testen uitgevoerd waarbij er nog een piloot in de cockpit zat. Over ‘een paar maanden’ moeten deze testen zonder piloot worden uitgevoerd, aldus Bell.

Competitie

Met dit nieuwe toestel strijdt Bell mee in de competitie voor het Future Long Range Assault Aircraft (FLRAA) programma van het Amerikaanse leger, dat de huidige helikopters wil vervangen. Sikorsky dient de UH-60 Black Hawk in.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button