fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Tweede protestdag Greenpeace Schiphol buiten verder

De tweede protestdag van Greenpeace op Schiphol is verplaatst naar buiten. Gisteren werden enkele demonstranten opgepakt omdat er binnen niet gedemonstreerd mocht worden. Deze zijn inmiddels ook weer vrijgelaten.

Buiten

De officiële aftrap van de tweede protestdag was rond het middaguur. De protesten gaan buiten voor Schiphol Plaza verder. Vandaag staan er acts op het programma van onder andere Under My Boots, Straatorkest Eigen Hulp en Antillectual.

Klimaatplan

De actievoerders hopen hiermee een klimaatplan af te dwingen van Schiphol. Volgens de organisatie betekent dat minder vluchten, geen Lelystad Airport, korte afstandsvluchten vervangen door de trein en het steunen van een eerlijke prijs voor vliegen. “Schiphol is nu het grootste tax-free tankstation van Nederland en op de tickets zit ook geen belasting”, aldus Greenpeace.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button