737 MAXAirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Boeing overweegt productie 737 MAX stil te leggen

Vliegtuigbouwer Boeing overweegt de productie van de 737 MAX stil te leggen. Het directieteam van Boeing voert daar sinds zondag overleg over, melden diverse Amerikaanse media.

Negen maanden aan de grond

De vliegtuigbouwer liet in oktober al aan de Amerikaanse overheid weten dat vertragingen bij de certificatie van de 737 MAX invloed kunnen hebben op de productie. De 737 MAX staat sinds afgelopen vrijdag negen maanden aan de grond.

Gevolgen

Als gevolg benoemde Boeing in oktober dat maatschappijen hun orders kunnen annuleren als de certificering te lang duurt. Ondanks de grounding van de 737 MAX draait de productiecapaciteit op dit moment nog door; vliegtuigen kunnen echter niet afgeleverd worden. De vliegtuigbouwer gaf destijds ook aan dat er nog voldoende opslagcapaciteit was.

Opslagcapaciteit

Volgens The Seattle Times is de opslagcapaciteit één van de redenen waarom nu overlegd wordt. De krant baseert zich op een bron dichtbij de beleidsmakers. “Het hangt af ervan af wanneer het toestel weer mag vliegen. Hoe lang gaat dat duren?”, stelt de anonieme bron. Een besluit wordt mogelijk maandag of dinsdag wereldkundig gemaakt.

12.000 mensen

In de fabriek in Renton werken 12.000 mensen, schrijft The Seattle Times. Zij worden mogelijk ingezet op andere locaties, maar voor een deel is waarschijnlijk onvoldoende werk.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close