fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Franse luchtverkeersleiders staken vanaf maandagavond

De Franse luchtverkeersleiding legt vanaf vanavond opnieuw het werk neer. Vanaf 19.00 uur is een landelijke staking uitgeroepen, die tot woensdagochtend vroeg duurt. Luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol waarschuwt voor vertragingen.

Eerdere stakingen

De afgelopen weken legde Franse vakbonden het openbare leven meerdere dagen stil. Ook een deel van de luchtverkeersleiding deed mee aan deze stakingen, wat leidde tot veel vertragingen. Op diverse vliegvelden werden uit voorzorg vluchten geschrapt.

Transportsector

Volgens de Franse krant La Figaro leggen vandaag onder andere de spoorwegen, vrachtwagenchauffeurs en een deel van de Parijse metrobestuurders het werk neer. Vanaf 19.00 uur doet ook de luchtverkeersleiding mee, waarschuwde Eurocontrol zondagavond. De staking duurt tot woensdagochtend 06.30 uur

Gevolgen

Wat de exacte gevolgen zijn, is op dit moment nog onbekend. Volgens Eurocontrol wordt in een aantal area control centres een minimale bezetting gegarandeerd. Vanuit deze locaties wordt het luchtverkeer in de omgeving aangestuurd.

Voor de locaties in Bordeaux en Parijs worden dinsdag beperkingen ingesteld, wat betekent dat er minder vliegverkeer begeleid kan worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button