AirlinesFrequente reizigerNieuwsStaking

Franse luchtverkeersleiders staken vanaf maandagavond

De Franse luchtverkeersleiding legt vanaf vanavond opnieuw het werk neer. Vanaf 19.00 uur is een landelijke staking uitgeroepen, die tot woensdagochtend vroeg duurt. Luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol waarschuwt voor vertragingen.

Eerdere stakingen

De afgelopen weken legde Franse vakbonden het openbare leven meerdere dagen stil. Ook een deel van de luchtverkeersleiding deed mee aan deze stakingen, wat leidde tot veel vertragingen. Op diverse vliegvelden werden uit voorzorg vluchten geschrapt.

Transportsector

Volgens de Franse krant La Figaro leggen vandaag onder andere de spoorwegen, vrachtwagenchauffeurs en een deel van de Parijse metrobestuurders het werk neer. Vanaf 19.00 uur doet ook de luchtverkeersleiding mee, waarschuwde Eurocontrol zondagavond. De staking duurt tot woensdagochtend 06.30 uur

Gevolgen

Wat de exacte gevolgen zijn, is op dit moment nog onbekend. Volgens Eurocontrol wordt in een aantal area control centres een minimale bezetting gegarandeerd. Vanuit deze locaties wordt het luchtverkeer in de omgeving aangestuurd.

Voor de locaties in Bordeaux en Parijs worden dinsdag beperkingen ingesteld, wat betekent dat er minder vliegverkeer begeleid kan worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/