fbpx
NieuwsProfessional

Kaagbaan weer volledig in gebruik na onderhoud aan rijbaan

De Kaagbaan op Schiphol kan weer volledig ingezet worden. De werkzaamheden aan één van de rijbanen vlakbij de baan zijn afgelopen weekend afgerond, meldt Schiphol.

Werkzaamheden

De luchthaven voerde sinds eind oktober werkzaamheden uit aan kruispunt A8. Dit is een punt vlakbij de Kaagbaan waar twee taxibanen elkaar kruisen en vertrekkende vliegtuigen voor de baan wachten. Ook taxiënde vliegtuigen naar het vrachtplatform ten zuiden van de Kaagbaan maakt gebruik van het kruispunt. Door de werkzaamheden was maar één taxibaan beschikbaar.

Minder ingezet

Om opstoppingen op de luchthaven te voorkomen, werd de Kaagbaan sinds 29 oktober minder ingezet. De Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan werden daardoor vaker ingezet dan normaal. Ook moesten vliegtuigen op de luchthaven omrijden. ’s Nachts werd de Kaagbaan wel volledig ingezet, omdat er dan minder verkeer is.

Werkzaamheden

 Tijdens het onderhoud is onder andere het asfalt en de betonfundering van de taxibaan vervangen. Ook is de verlichting langs de taxibaan vervangen door duurzame ledverlichting en is de afvoer van regenwater verbreed.

Van 15 tot en met 22 december worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd bij de rijbaan, meldt Schiphol. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het vliegverkeer.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button