fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Air Greenland overweegt A330-800 aan te schaffen’

Air Greenland, de nationale airline van Groenland, heeft plannen om bij Airbus een A330-800 te bestellen. Dat stelt de Groenlandse krant Sermitsiaq. De A330-200 van de airline is aan vervanging toe.

Verbinding

Air Greenland voert met de A330-200 vluchten uit tussen Kangerlussuaq op Groenland en Kopenhagen. De route is de enige verbinding tussen Denemarken en Groenland.

Vervanging

De enige widebody in de vloot is inmiddels ruim 21 jaar oud en is binnen een paar jaar aan vervanging toe. Volgens Sermitsiaq weegt de airline de voor- en nadelen van Boeing en Airbus tegen elkaar af. Airbus zou daarbij met de A330-800 een voorsprong hebben op de 787 van Boeing.

Kortere landingsbaan

Dat Airbus een voorsprong heeft, komt volgens de krant doordat het toestel beter geschikt is om te landen op de vliegvelden van Nuuk en Ilulissat. Deze luchthavens worden de komende jaren uitgebreid en krijgen een landingsbaan van ongeveer 2.200 meter.

Afhankelijk van Airbus

Of de A330-800 ook daadwerkelijk een optie wordt, hangt ook af van de planenn die Airbus zelf met het toestel heeft. De vliegtuigbouwer heeft op dit moment slechts drie bestellingen voor het toestel. Uganda Airlines, Kuwait Airways en een onbekende klant willen gezamenlijk veertien toestellen hebben. Daarmee is de toekomst van het type niet bepaald zeker.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button