fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Icelandair leaset extra 737’s om 737 MAX op te vangen

Icelandair verwacht de 737 MAX tot mei niet in te kunnen zetten. Daarom leaset de maatschappij extra 737-800’s en blijven er meer 757’s actief. Dat maakte de airline dinsdagochtend bekend.

Zes exemplaren

Icelandair heeft zes exemplaren van de 737 MAX in de vloot. De maatschappij rekende er eind november nog op dat het toestel in maart weer inzetbaar zou zijn. Die datum wordt nu opgeschoven tot mei.

Lease

Om voldoende capaciteit te hebben om alle vluchten uit te voeren, worden twee 737-800’s geleaset. De toestellen moeten in de lente van 2020 aan de vloot toegevoegd worden. Over de lease van een derde vliegtuig wordt nog onderhandeld, stelt Icelandair.

757’s langer actief

Naast het inhuren van extra capaciteit houdt de airline een aantal Boeing 757’s langer in dienst. De toestellen zijn gemiddeld 24 jaar oud en worden ingezet op diverse routes die ook de 737 MAX aankan. Onder andere naar Schiphol zouden beide toestellen ingezet worden. De 737 MAX werd onder andere aangeschaft om de 757 te vervangen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button