DuurzaamheidLiefhebberOverig nieuwsRecycling

Norwegian maakt toilettas van oude uniformen

Norwegian verkoopt volgend jaar toilettassen en kleine portemonnees gemaakt van oude uniformen. De producten worden alleen aan boord verkocht.

Nieuw uniformen

De producten worden gemaakt omdat Norwegian in 2020 een nieuw uniform krijgt. In plaats van de uniformen weg te gooien, worden ze opnieuw gebruikt. De opbrengst van de producten gaat naar Unicef, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties.

Verantwoordelijkheid

Met het project Still travvelling with Norwegian geeft de maatschappij de oude uniformen een tweede leven als toilettas of als kleine portemonnee. De producten worden op een aantal short-haul vluchten vanuit Oslo verkocht stelt de airline.

“Als dit project een succes is, kunnen we duizenden items redden van de vuilnisbelt. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om de milieu-impact van ons textielgebruik te minimaliseren”, zegt Anders Fagernæs, hoofd duurzaamheid bij Norwegian.

Delta Air Lines

Het recyclen van uniformen is niet uniek in de luchtvaart. Delta Air Lines maakte eerder tassen en paspoorthoesjes van oude uniformen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close