DuurzaamheidLiefhebberOverig nieuwsRecycling

Norwegian maakt toilettas van oude uniformen

Norwegian verkoopt volgend jaar toilettassen en kleine portemonnees gemaakt van oude uniformen. De producten worden alleen aan boord verkocht.

Nieuw uniformen

De producten worden gemaakt omdat Norwegian in 2020 een nieuw uniform krijgt. In plaats van de uniformen weg te gooien, worden ze opnieuw gebruikt. De opbrengst van de producten gaat naar Unicef, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties.

Verantwoordelijkheid

Met het project Still travvelling with Norwegian geeft de maatschappij de oude uniformen een tweede leven als toilettas of als kleine portemonnee. De producten worden op een aantal short-haul vluchten vanuit Oslo verkocht stelt de airline.

“Als dit project een succes is, kunnen we duizenden items redden van de vuilnisbelt. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om de milieu-impact van ons textielgebruik te minimaliseren”, zegt Anders Fagernæs, hoofd duurzaamheid bij Norwegian.

Delta Air Lines

Het recyclen van uniformen is niet uniek in de luchtvaart. Delta Air Lines maakte eerder tassen en paspoorthoesjes van oude uniformen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/