AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Qantas voert laatste vlucht voor Project Sunrise uit

De derde en laatste testvlucht voor Qantas’ Project Sunrise is onderweg. De splinternieuwe Boeing 787-9 voert een rechtstreekse vlucht uit tussen New York en Sydney.

Testvluchten

Met het project wil Qantas onderzoeken hoe de passagiers en crew reageren op lange vluchten. UIteindelijk wil de maatschappij non-stop vluchten vanuit Australië naar Europa en de Verenigde Staten gaan uitvoeren. In oktober werd ook al een vlucht vanuit New York uitgevoerd, in november vloog een 787 vanuit Londen rechtstreeks naar Sydne

Onderzoek aan boord

Tijdens de vluchten is een beperkt aantal passagiers aan boord van het vliegtuig. De eerste twee vluchten hadden ongeveer vijftig mensen aan boord, inclusief de crew. De reizigers worden aan boord onderworpen aan diverse tests om te kijken hoe ze reageren op de lange vluchten. De twee eerdere vluchten duurden ongeveer 19 uur.

19,5 uur

Vlucht QF7879 vertrok maandagavond rond 22.00 uur lokale tijd (4.00 uur Nederlandse tijd) vanaf New York JFK. De aankomst in Sydney is gepland om 09.30 uur op donderdagochtend (23.30 uur Nederlandse tijd). De Dreamliner is dan ruim 19 uur onderweg geweest.

Vliegtuig

Voor de lange vluchten heeft Qantas de keuze uit twee vliegtuigen. Zowel Airbus als Boeing is gevraagd om een vliegtuig aan te leveren. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de carrier de A350-1000 als ‘preferred candidate’ ziet. Een definitief besluit is nog niet genomen, dat wordt in maart verwacht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/