Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Schiphol houdt Frankfurt achter zich met lichte groei in november

Schiphol zag in november iets meer passagiers dan een jaar eerder, maar de luchthaven kon de groei van Parijs Charles de Gaulle en Londen Heathrow niet bijbenen. Op Frankfurt werden juist minder passagiers verwelkomd. Dit blijkt uit een analyse van de vervoerscijfers van de vier luchthavens.

Heathrow

Luchthaven Londen Heathrow verwelkomde ook in november de meeste passagiers: 6,2 miljoen. Dit is 2 procent meer dan in november 2018. Volgens de luchthaven werden de cijfers onder andere omhooggestuwd door passagiers die in de Verenigde Staten Thanksgiving vierden.

Charles de Gaulle

Achter Londen eindigde Parijs Charles de Gaulle als tweede. De Franse luchthaven verwerkte 5,6 miljoen reizigers. Vergeleken met een jaar eerder zijn dat 3,3 procent meer reizigers. Schiphol verwerkte in november 5,3 miljoen reizigers en boekte daarmee een marginale groei.

Daling in Frankfurt

Onderaan in de top-4 eindigt Frankfurt. De Duitse luchthaven zag het aantal passagiers met 3,4 procent afnemen in november. Dat kwam door de introductie van een nieuw winterschema, waarin minder vluchten worden uitgevoerd. Een tweedaagse staking bij Lufthansa deed het passagiersaantal ook geen goed. Zonder de stakingen was het aantal reizigers volgens de luchthaven 1,1 procent gedaald ten opzichte van november 2018.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/