fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Schuldeiser legt beslag op toestellen Hong Kong Airlines

De luchtvaartautoriteit van Hongkong houdt zeven vliegtuigen van de geplaagde carrier Hong Kong Airlines aan de grond. Dat gebeurt op verzoek van een grote schuldeiser, melden diverse media.

Vluchtuitvoering

De zeven toestellen staan al langere tijd op de luchthaven geparkeerd en voeren geen vluchten uit, meldt de South China Morning Post. Een woordvoerder van de airline laat aan de krant weten dat de maatregel geen gevolgen heeft voor de vluchtuitvoering. De laatste maanden bouwt de maatschappij de capaciteit in rap tempo af.

Parkeergeld

De luchtvaartautoriteit vraagt parkeergeld voor ieder kwartier dat een toestel geparkeerd is op de luchthaven, schrijft de krant. De bewuste toestellen zouden al drie tot elf maanden geparkeerd staan op het vliegveld. De rekening loopt daardoor in de miljoenen.

Verkoop

Volgens persbureau Bloomberg mogen de toestellen waar beslag op gelegd is, na zestig dagen verkocht worden als Hong Kong Airlines de rekeningen niet kan betalen. De South China Morning Post stelt dat de maatschappij 11 tot 17 miljoen Hong Kong dollar (1,2 tot 1,9 miljard euro) moet betalen.

Financiële problemen

Hong Kong Airlines verkeert al langere tijd in grote financiële moeilijkheden. Begin december dreigde de Hongkongse Air Transport Licensing Authority (ATLA) de licentie van de maatschappij in te trekken. Door een financieel plan te presenteren kon dat voorkomen worden. Vanaf februari 2020 voert de airline geen lange vluchten meer uit.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button