FinancieelNieuwsProfessional

Schuldeiser legt beslag op toestellen Hong Kong Airlines

De luchtvaartautoriteit van Hongkong houdt zeven vliegtuigen van de geplaagde carrier Hong Kong Airlines aan de grond. Dat gebeurt op verzoek van een grote schuldeiser, melden diverse media.

Vluchtuitvoering

De zeven toestellen staan al langere tijd op de luchthaven geparkeerd en voeren geen vluchten uit, meldt de South China Morning Post. Een woordvoerder van de airline laat aan de krant weten dat de maatregel geen gevolgen heeft voor de vluchtuitvoering. De laatste maanden bouwt de maatschappij de capaciteit in rap tempo af.

Parkeergeld

De luchtvaartautoriteit vraagt parkeergeld voor ieder kwartier dat een toestel geparkeerd is op de luchthaven, schrijft de krant. De bewuste toestellen zouden al drie tot elf maanden geparkeerd staan op het vliegveld. De rekening loopt daardoor in de miljoenen.

Verkoop

Volgens persbureau Bloomberg mogen de toestellen waar beslag op gelegd is, na zestig dagen verkocht worden als Hong Kong Airlines de rekeningen niet kan betalen. De South China Morning Post stelt dat de maatschappij 11 tot 17 miljoen Hong Kong dollar (1,2 tot 1,9 miljard euro) moet betalen.

Financiële problemen

Hong Kong Airlines verkeert al langere tijd in grote financiële moeilijkheden. Begin december dreigde de Hongkongse Air Transport Licensing Authority (ATLA) de licentie van de maatschappij in te trekken. Door een financieel plan te presenteren kon dat voorkomen worden. Vanaf februari 2020 voert de airline geen lange vluchten meer uit.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/