fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Singapore Airlines niet meer met A350 naar Schiphol

Singapore Airlines zet vanaf het komende winterseizoen de A350-900 niet meer in op de route tussen Singapore en Schiphol. Door een 777-300ER in te zetten wordt de capaciteit wekelijks met 77 stoelen vergroot, meldt de airline. Tot 2016 werd de 777 ook al ingezet op de route.

Meer passagiers

In de 777-300ER passen meer reizigers en kan ook meer vracht vervoerd worden. De A350-900 die nu ingezet wordt, heeft ruimte voor 253 passagiers in drie klassen. De 777-300ER kan 264 reizigers vervoeren. In de Boeing zijn vier klassen.

First Class

Eén van de grote verschillen tussen beide typen is dat de 777 beschikt over een First Class, die de A350 niet heeft. Volgens Singapore Airlines zullen passagiers uitkijken naar de First Class en genieten van de service aan boord. “Deze stap is onvermijdelijk om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen”, aldus Richard Kwee, General Manager Benelux bij de airline.

Eerdere inzet

Singapore Airlines zette de 777-300ER eerder in op de route naar Schiphol. Halverwege mei 2016 werd het toestel vervangen door de zuinigere A350-900. Schiphol was destijds de eerste long-haul bestemming waarop het vliegtuig ingezet werd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button