fbpx
AirbusMilitairNieuwsProfessionalRuimtevaart

Airbus in overleg met vakbonden over bezuinigingen

Airbus Defence & Space gaat op de kosten letten. De militaire tak van de Europese vliegtuigbouwer gaat in overleg met de vakbonden over maatregelen. Over ontslagen wordt nog niet gesproken.

Portfolio

Airbus Defence & Space bouwt naast militaire vliegtuigen ook satellieten en raketten om de ruimte in te gaan. Onder andere de Ariane 5 en Ariane 6 raket die de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gebruikt, zijn door Airbus gebouwd.

Tegenwind

Het bedrijf wil de toekomst van de lucht- en ruimtevaart vormgeven. Volgens ceo Dirk Hoke ondersteunen de producten die Airbus bouwt, die missie. “Hoewel de perspectieven gunstig zijn, had onze divisie te maken met onverwachte tegenwind de laatste drie jaren”, zegt Hoke. Het aantal orders liep terug en de resultaten werden minder.

Maatregelen

De ceo gaat met de vakbonden in overleg over maatregelen die het tij moeten keren. “Ons doel is om de competitiviteit van onze divisie veilig te stellen”, aldus Hoke. Welke maatregelen genomen worden, is nog onduidelijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button