fbpx
AirlinesEmbraerIncidentenLiefhebberNieuws

Argentijnse E190 beschadigd door botsing met drone

Een Embraer 190 van de Argentijnse maatschappij Austral is vorig jaar in de buurt van Buenos Aires tijdens een vlucht geraakt door een drone. Het toestel raakte licht beschadigd, meldt de Argentijnse luchtvaartautoriteit JIAAC.

Drone

Het incident vond plaats op 22 december 2018. De Embraer E190 voerde een binnenlandse vlucht uit van Rosario naar Buenos Aires. Aan boord van het toestel waren 75 personen. Op ongeveer 4.000 ft hoogte werd het toestel geraakt door een drone.  

Beschadiging

Het vliegtuig kon na de botsing veilig landen. Na de landing werd een beschadiging aangetroffen op de romp van het toestel. Op de beschadigde plek werden vezels en restanten van een olieachtige substantie aangetroffen, schrijft JIAAC. Na analyse van de sporen concludeert de organsiatie dat het vliegtuig geraakt is door een drone.

Neergestort

Na de botsing is de drone naar alle waarschijnlijkheid neergestort, meldt de luchtvaartautoriteit. Op de grond zijn geen brokstukken of andere sporen gevonden. Daarom is het volgens de organisatie moeilijk om te achterhalen van welk merk of hoe groot de drone geweest is.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button