LiefhebberNaast het nieuws

Boeing 787 El Al beschadigd na botsing op vliegveld Las Vegas

Een Boeing 787 van de Israëlische maatschappij El Al is afgelopen week beschadigd geraakt bij een botsing op de luchthaven van Las Vegas. Tijdens de pushback raakte het toestel een elektriciteitsmast, waardoor een vleugel beschadigde.

Het incident vond afgelopen vrijdag plaats op de luchthaven van Las Vegas. Een Dreamliner van El Al raakte een elektriciteitsmast, waardoor het toestel schade opliep en een korte stroomstoring volgde. Het toestel was afkomstig uit Tel Aviv.

Op beelden op Youtube is de beschadiging goed te zien.

Pushback-truck

Israëlische media leggen de schuld van het incident bij de bestuurder van de pushback-truck. Volgens de krant Jerusalem Post moest de bestuurder wachten op collega’s die hem zouden begeleiden om het toestel naar de gate te slepen. Toen hij zelfstandig het toestel versleepte, ging het mis.

Beschadigd

De passagiers die vrijdag naar Israël zouden vliegen, zijn omgeboekt naar andere vluchten. Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat het toestel op dit moment nog in Las Vegas staat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/