fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Boeing 787 El Al beschadigd na botsing op vliegveld Las Vegas

Een Boeing 787 van de Israëlische maatschappij El Al is afgelopen week beschadigd geraakt bij een botsing op de luchthaven van Las Vegas. Tijdens de pushback raakte het toestel een elektriciteitsmast, waardoor een vleugel beschadigde.

Het incident vond afgelopen vrijdag plaats op de luchthaven van Las Vegas. Een Dreamliner van El Al raakte een elektriciteitsmast, waardoor het toestel schade opliep en een korte stroomstoring volgde. Het toestel was afkomstig uit Tel Aviv.

Op beelden op Youtube is de beschadiging goed te zien.

Pushback-truck

Israëlische media leggen de schuld van het incident bij de bestuurder van de pushback-truck. Volgens de krant Jerusalem Post moest de bestuurder wachten op collega’s die hem zouden begeleiden om het toestel naar de gate te slepen. Toen hij zelfstandig het toestel versleepte, ging het mis.

Beschadigd

De passagiers die vrijdag naar Israël zouden vliegen, zijn omgeboekt naar andere vluchten. Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat het toestel op dit moment nog in Las Vegas staat.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button