fbpx
Air France-KLMAirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Delta wil Air France-KLM aan boord hebben bij Alitalia’

Delta Air Lines probeert Air France-KLM mee te krijgen in een consortium dat Alitalia moet redden. Dit meldt de Italiaanse krant Il sole 24 Ore op basis van bronnen binnen de onderhandelingen. Lufthansa lijkt de andere gegadigde voor de Italiaanse maatschappij.

Delta Air Lines

Delta onderhandelt al maandenlang over een aandeel in het nieuwe Alitalia. De maatschappij wil 100 miljoen investeren in Alitalia, maar wil volgens de krant dat Air France-KLM meedoet. Dat zou nodig zijn omdat Delta Alitalia niet mag overnemen zonder dat er een Europese maatschappij bij betrokken is.

Air France-KLM

De zakenkrant citeert een vakbondsbestuurder die stelt dat Air France-KLM interesse heeft. In 2009 was het Frans-Nederlandse bedrijf al betrokken bij een doorstart van Alitalia. Toen de Italiaanse maatschappij enkel verlies bleef draaien en opnieuw geld moest vragen van de aandeelhouders trok Air France-KLM zich terug.

Lufthansa

Naast Delta heeft ook Lufthansa interesse in de Italiaanse airline. Dat moet wel gepaard gaan met een ontslagronde. Die dreiging leidde afgelopen week nog tot stakingen. Als Lufthansa Alitalia overneemt, moet de maatschappij onder andere de SkyTeam-alliantie verlaten.

Onduidelijke toekomst

Wanneer er duidelijkheid komt over de toekomst van Alitalia is onzeker. De afgelopen jaren werden bindende deadlines meermaals uitgesteld. Eerder deze maand kreeg Alitalia een nieuw noodkrediet van 400 miljoen euro. Daarmee moet de airline tot mei 2020 overeind kunnen blijven.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button