fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Donderdag hinder door stakende catering bij Lufthansa

Een groot deel van het cateringpersoneel van Lufthansa legt morgen het werk neer. Vakbond Ver.di heeft een staking uitgeroepen op de locaties in Frankfurt en München. Vooral de verre vluchten van de maatschappij krijgen last van de staking.

Verkocht

Vakbond Ver.di vertegenwoordigt ongeveer 7.000 werknemers van LSG Sky Chefs. Lufthansa verkocht het dochterbedrijf begin december aan GateGroup, een actie die kwaad bloed zette bij de vakbonden.

Salaris

De vakbond eist dat LSG afspraken maakt over het loon van de werknemers. Ver.di is bang dat de nieuwe eigenaar GateGroup het personeel een lager salaris zal betalen. Volgens de bond zijn toezeggingen daarover nog niet nagekomen. Eerder dit jaar legde het cateringpersoneel het werk al langere tijd neer, toen uit onvrede over de voorgenomen verkoop.

Annuleringen

De staking van donderdag zal vooral long-haul vluchten treffen, stelt Ver.di. Deze vluchten worden vooral vanaf de hubs in Frankfurt en München uitgevoerd. De vakbond rekent op geannuleerde vluchten en vertragingen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button