fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Eerste vliegende auto wordt in januari geveild

‘S werelds eerste vliegende auto wordt in januari geveild door het Amerikaanse veilinghuis Barret-Jackson. Het gaat om de 1954 Taylor Aerocar, het enige voertuig in Amerika dat én mag vliegen, én mag rijden op de openbare weg.

Zeldzaam

In de automodus worden de vleugels en propellor van het toestel afgehaald en voor de vliegmodus worden deze er weer op gezet. Het toestel werd in 1949 ontworpen en in 1954 gebouwd. Er zijn slechts vijf exemplaren van gemaakt.

Bod

Volgens de veilingwebsite telt het toestel 781 vlieguren en 15.254 mijl (zo’n 30.000 kilometer) op de weg. Het voertuig wordt aangedreven door een Lycoming 0-320 motor die 150 pk levert. Liefhebbers kunnen zaterdag 18 januari in Phoenix een bod uitbrengen. Het aangeboden model is nog steeds luchtwaardig en door de FAA gecertificeerd.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button