fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM test nieuw recycle systeem voor cateringmateriaal

KLM test vandaag een nieuw gesloten recycle systeem voor cateringmateriaal. Aan boord van vlucht KL0681 (Amsterdam – Vancouver) vliegt de maatschappij met cateringmateriaal dat binnen een ‘closed loop’ is verzameld en gerecycled.

Recyclen

De bakjes, deksels en glazen zijn afkomstig van een viertal vluchten van Vancouver naar Amsterdam eerder deze maand en worden na wassen en recyclen, hergebruikt tijdens deze vlucht. KLM is naar eigen zeggen wereldwijd de eerste luchtvaartmaatschappij die test met het recyclen van meerdere cateringitems binnen een dergelijk gesloten systeem.

Herbruikbaar

Tijdens deze test kunnen dessert- en saladebakjes, deksels, plastic glazen en bakjes voor warme maaltijden – die vanwege Europese wetgeving normaal gesproken op vluchten van buiten Europa moet worden weggegooid – nu worden gewassen en gerecycled. Bestek wordt hergebruikt nadat het is afgewassen en gecontroleerd.

Afval

“KLM wil met deze test met gerecycled cateringmateriaal onderzoeken wat het effect is op het milieu en hoe schaalbaar een ‘closed loop’ zou kunnen zijn. De test past binnen het duurzaamheidsinitiatief van KLM – Fly Responsibly – en moet bijdragen aan de doelstelling om het afvalvolume in 2030 met 50% te reduceren ten opzichte van het niveau van 2011”, aldus Martine van Streun, Director Cabin Product & Service Engineering van KLM.

Impact

“Speciaal voor de test wordt het materiaal van de producten aangepast. De dessert- en saladebakjes, deksels en glazen die op 18 december op de vlucht meegaan zijn van materiaal met een lager soortelijk gewicht dan het oorspronkelijke materiaal. Het kan nu conform wetgeving worden gewassen en daarna worden gerecycled tot nieuw cateringmateriaal. Bovendien is dit bij de productie minder belastend voor het milieu. Lichter materiaal betekent minder uitstoot en dit draagt bij aan de doelstelling om de CO2-uitstoot in 2030 te reduceren met 15% ten opzichte van 2005. Daarnaast is er natuurlijk minder afval. We verwachten dat de totale milieu impact lager is,” aldus Van Streun.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button