fbpx
DuurzaamheidInnovatieNieuwsProfessionalTransavia

Transavia investeert in innovatieve start-ups

Transavia, Travel Impact Lab, Riksja Travel en ANWB begeleiden vanaf april 2020 startups in de reisbranche om succesvoller te worden. In een accelerator krijgen de startups ondersteuning en een investering van de deelnemende bedrijven.

Transavia zette in juni dit jaar een eigen investeringsfonds op om start-ups te helpen met innovatieve ontwikkelingen. Met Transavia Ventures moeten de ontwikkelingen versneld worden. Samen met Travel Impact Lab, Riksja Travel en de ANWB worden vanaf april start-ups begeleid.

Innovatieve ideeën

“We zien in de reisbranche heel veel nieuwe innovatieve initiatieven ontstaan. En dat is ook logisch, het is een aansprekende sector met veel nieuwe uitdagingen zoals duurzaamheid en overtoerisme. Maar we zien ook dat veel van deze nieuwe initiatieven vaak blijven steken doordat ze geen voet aan de grond krijgen binnen de reiswereld”, zegt Nico Gielen, investment lead bij Transavia Ventures. De accelerator moet daar verandering in gaan brengen.

Begeleiding

Met het accelerator programma krijgen de start-ups twaalf weken trainingen, coaching en mentorsessies van begeleiders uit de reisbranche. Ook krijgen ze toegang tot strategische partners van de vier bedrijven.

De begeleidende bedrijven investeren 50.000 euro in de start-ups. De helft van het geld is direct beschikbaar voor het team, de andere helft wordt geïnvesteerd in het accelerator programma. In ruil voor de investering krijgen de begeleidende bedrijven een aandeel in de start-up.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button