fbpx
DuurzaamheidInnovatieNieuwsProfessionalTransavia

Transavia investeert in innovatieve start-ups

Transavia, Travel Impact Lab, Riksja Travel en ANWB begeleiden vanaf april 2020 startups in de reisbranche om succesvoller te worden. In een accelerator krijgen de startups ondersteuning en een investering van de deelnemende bedrijven.

Transavia zette in juni dit jaar een eigen investeringsfonds op om start-ups te helpen met innovatieve ontwikkelingen. Met Transavia Ventures moeten de ontwikkelingen versneld worden. Samen met Travel Impact Lab, Riksja Travel en de ANWB worden vanaf april start-ups begeleid.

Innovatieve ideeën

“We zien in de reisbranche heel veel nieuwe innovatieve initiatieven ontstaan. En dat is ook logisch, het is een aansprekende sector met veel nieuwe uitdagingen zoals duurzaamheid en overtoerisme. Maar we zien ook dat veel van deze nieuwe initiatieven vaak blijven steken doordat ze geen voet aan de grond krijgen binnen de reiswereld”, zegt Nico Gielen, investment lead bij Transavia Ventures. De accelerator moet daar verandering in gaan brengen.

Begeleiding

Met het accelerator programma krijgen de start-ups twaalf weken trainingen, coaching en mentorsessies van begeleiders uit de reisbranche. Ook krijgen ze toegang tot strategische partners van de vier bedrijven.

De begeleidende bedrijven investeren 50.000 euro in de start-ups. De helft van het geld is direct beschikbaar voor het team, de andere helft wordt geïnvesteerd in het accelerator programma. In ruil voor de investering krijgen de begeleidende bedrijven een aandeel in de start-up.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button