fbpx
AirbusAirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegtuigen

Airbus levert eerste A350 af met touchscreens in cockpit

Vliegtuigbouwer Airbus bouwt vanaf nu ook touchscreens in in de cockpit van de A350. De Chinese maatschappij China Eastern Airlines had de primeur en nam woensdag het eerste toestel met de touchscreens in ontvangst.

Schermen

Ongeveer twintig maatschappijen hebben bij Airbus de touchscreens als optie besteld. Van de zes schermen in de cockpit van de A350 kunnen ‘touch capable’ gemaakt worden, stelt de vliegtuigbouwer. De technologie werd in november dit jaar goedgekeurd door luchtvaartautoriteit EASA.

(c) Airbus

Trendsetter

De schermen zijn ontwikkeld in samenwerking met Thales. “Airbus blijft de trends zetten in cockpitdesign met deze nieuwe interactieve displays. Met Thales zijn we heel trots om deze techniek nu naar onze klanten te brengen”, stelt Patrick Piedrafita, hoofd van het A350 XWB-programma bij de vliegtuigbouwer.

China Eastern Airlines

De Chinese airline China Eastern Airlines had de primeur en nam woensdag het eerste toestel in ontvangst. De airline heeft bij Airbus twintig A350-900’s besteld en vliegt al met zes toestellen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button