AirbusAirlinesNieuwsPilotenProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert eerste A350 af met touchscreens in cockpit

Vliegtuigbouwer Airbus bouwt vanaf nu ook touchscreens in in de cockpit van de A350. De Chinese maatschappij China Eastern Airlines had de primeur en nam woensdag het eerste toestel met de touchscreens in ontvangst.

Schermen

Ongeveer twintig maatschappijen hebben bij Airbus de touchscreens als optie besteld. Van de zes schermen in de cockpit van de A350 kunnen ‘touch capable’ gemaakt worden, stelt de vliegtuigbouwer. De technologie werd in november dit jaar goedgekeurd door luchtvaartautoriteit EASA.

(c) Airbus

Trendsetter

De schermen zijn ontwikkeld in samenwerking met Thales. “Airbus blijft de trends zetten in cockpitdesign met deze nieuwe interactieve displays. Met Thales zijn we heel trots om deze techniek nu naar onze klanten te brengen”, stelt Patrick Piedrafita, hoofd van het A350 XWB-programma bij de vliegtuigbouwer.

China Eastern Airlines

De Chinese airline China Eastern Airlines had de primeur en nam woensdag het eerste toestel in ontvangst. De airline heeft bij Airbus twintig A350-900’s besteld en vliegt al met zes toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close