AirlinesOverig nieuwsProfessional

Delta Air Lines terug bij Amerikaanse belangengroep

Delta Air Lines sluit zich weer aan bij belangenorganisatie Airlines 4 America (A4A). De maatschappij uit Atlanta stapte in 2015 nog uit de lobbyorganisatie na een meningsverschil met de andere leden.

Airlines

Bij Airlines 4 America is een aantal grote Noord-Amerikaanse airlines aangesloten. Naast Delta Air Lines zijn American Airlines, FedEx Express, Hawaiian Airlines, JetBlue, Southwest, United, UPS, Atlas Air en Alaska Airlines lid. Air Canada is associate member.

Terugkeer

Delta Air Lines keert in 2020 terug bij de belangenorganisatie. Waarom Delta terugkeert, is niet bekendgemaakt. “We kijken ernaar uit om weer lid te worden van A4A en samen met andere airlines te werken aan de issues die onze mensen, onze klanten en onze gemeenschappen raken”, aldus Delta-ceo Ed Bastian.

Eén stem

A4A is tevreden met de terugkeer van Delta. “We zijn een sterkere alliantie met Delta als lid,” zegt A4A-president Nicholas E. Calio, “We zijn een sterkere pleitbezorger voor het reizende publiek als we met één stem spreken.”

Vertrek

Delta vertrok in 2016 uit de organisatie uit onvrede over het gevoerde beleid. Destijds wilde de carrier niet dat de Amerikaanse luchtverkeersleiding in private handen zou komen. Deze wens van president Donald Trump werd wel gesteund door American Airlines en United. Tot nu toe is het plan nog niet uitgevoerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button