fbpx
General aviationLelystad AirportNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

General aviation-piloten op Lelystad krijgen eigen app

Piloten op Lelystad Airport kunnen vanaf vandaag via een app doorgeven wanneer ze willen vertrekken of landen op de luchthaven. Aan de ontwikkeling van de app werkten de luchthaven en LVNL mee.

Inzicht

De app, LARSA genaamd, geeft piloten realtime inzicht in het verwachte gebruik van de start-en landingsbaan op het vliegveld. Hierdoor kunnen vliegers hun start of landing beter plannen.

Luchtverkeersleiding

Lelystad is sinds begin november voorzien van luchtverkeersleiding, ter voorbereiding op de openstelling voor handelsverkeer. Dat moet in 2020 gebeuren.

Kritiek

Na de eerste weken kwam er vanuit de general aviation op Lelystad veel kritiek op de werkwijze van LVNL. Daarna werd een aantal procedures aangepast.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button