Editors choiceEindhoven AirportGroningen AirportMaastricht AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueVliegvelden

Meer reizigers voor meeste regionale luchthavens

De Nederlandse regionale luchthavens hebben in het derde kwartaal bijna allemaal meer reizigers verwerkt dan een jaar eerder. Zowel Eindhoven, Rotterdam als Maastricht verwelkomden meer reizigers. Op Groningen ging het aantal passagiers scherp omlaag, blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eindhoven door grens 2 miljoen

Achter Schiphol verwerkte Eindhoven Airport de meeste passagiers. De luchthaven verwelkomde meer dan 2 miljoen reizigers. Dat aantal werd nog niet eerder gehaald. De groei komt volgens het CBS door een toename van het aantal bestemmingen en de inzet van grotere vliegtuigen. Londen Stansted is de populairste bestemming vanaf de luchthaven. Ruim 90.000 passagiers vlogen met Ryanair van en naar de Britse hoofdstad.

Maastricht verdubbeld

Het aantal passagiers op de luchthaven van Maastricht verdubbelde in het derde kwartaal van 2019 ten opzichte van een jaar eerder. Het Limburgse vliegveld werd door bijna 205.000 reizigers bezocht. Ondanks de forse groei is de luchthaven wel de kleinste van Nederland. Procentueel gezien draagt de luchthaven één procent bij aan het totaal aantal passagiers op de Nederlandse luchthavens.

Groei op Rotterdam

Van en naar Rotterdam The Hague Airport werden in het derde kwartaal 760.000 passagiers vervoerd. Dat is 11 procent hoger dan een jaar eerder. Halverwege het vierde kwartaal doorbrak Rotterdam de grens van 2 miljoen reizigers per jaar.

Minder reizigers voor Groningen

Vliegveld Groningen Airport Eelde zag, in tegenstelling tot de andere velden, het aantal reizigers teruglopen. De luchthaven verwerkte 62.000 reizigers, duidelijk minder dan de 75.000 passagiers van een jaar eerder. Dit jaar verloor de luchthaven een aantal belangrijke verbindingen, nadat Nordica stopte met de vluchten naar München en Kopenhagen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close