fbpx
IncidentenLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Tiener steelt vliegtuig en rijdt tegen gebouw aan

In de Amerikaanse stad Fresno is woensdag een zeventienjarig meisje aangehouden nadat ze met een vliegtuig tegen een gebouw gebotst was. Bij het incident raakte niemand gewond. Hoe de tiener het vliegtuig kon stelen, wordt nog onderzocht.

King Air 200

Het incident vond woensdagochtend vroeg plaats. Rond 7.30 uur lokale tijd (16.30 uur Nederlandse tijd) slaagde een zeventienjarig meisje erin om het luchthaventerrein op te komen.

Volgens de luchthaven kreeg ze een geparkeerde King Air 200 aan de praat. Met één draaiende motor kwam het toestel vervolgens in beweging.

Gebouw

Op beelden van onder andere Associated Press is te zien dat het vliegtuig een aantal andere toestellen ontwijkt en vervolgens tegen een gebouw tot stilstand komt. Volgens de luchthaven raakte het toestel flink beschadigd

Aangehouden

Na de botsing werd de tiener in de cockpit aangetroffen. Ze had een headset op en was volgens de luchthaven gedesoriënteerd en weigerde mee te werken. Het meisje is aangehouden voor het stellen van een vliegtuig.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button