fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL Nieuws

Cabinepersoneel KLM akkoord met nieuwe CAO

Vakbond FNV Cabine en de KLM hebben een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Cabinepersoneel gaat er de komende twee jaar en negen maanden zeven procent op vooruit.

Sancties

‘Onder druk van dreigende acties zijn we tot een mooi resultaat gekomen, waardoor het personeel er echt op vooruit gaat.’ aldus FNV-bestuurder Birte Nelen. Naast de zeven procent loonsverhoging ontvangt personeel bijna twee procent van het loon om te besteden aan opleiding, vrije tijd of een jaarlijkse uitkering. Ook is de vrijwillige vertrekregeling aangepast van honderd fulltime plaatsen naar 25. Het geld dat hierdoor wordt bespaard wordt ingezet ten gunste van alle werknemers.

Ingang

Begin januari stemmen de leden van de FNV over het CAO voorstel. Mocht dit worden aangenomen, dan gaat deze met terugwerkende kracht in vanaf 1 juni 2019.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button