Editors choiceFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Derde landingsbaan Heathrow vertraagd

De derde landingsbaan voor Heathrow is met 12 maanden vertraagd door de Civil Aviation Authority (CAA). De luchthaven verwacht de baan nu rond 2028/2029 klaar te hebben.

Kosten

De CAA wees het voorstel van Heathrow om 2,8 miljard pond te spenderen aan het project af, omdat de hoge kosten mogelijk op de passagiers verhaald zouden worden in de vorm van duurdere tickets, als het project toch geannuleerd wordt.

Vertraging

Van de luchtvaartautoriteit mag Heathrow 1,6 miljard pond aan het project uitgeven. “Daardoor is het project met minimaal 12 maanden vertraagd. We verwachten de derde landingsbaan nu tussen begin 2028 en eind 2029 af te ronden”, aldus de luchthaven.

Groen licht

Eind 2016 kwam er groen licht voor de derde landingsbaan. Die beslissing heeft lang op zich laten wachten. Dit jaar heeft de uitbreiding meer vorm gekregen. De luchthaven startte met een drie maanden durende consultatie onder omwonenden, waarin bezwaren op de plannen konden worden ingediend. Tegelijkertijd werd er een nauwkeurig augmented reality model gemaakt, om omwonenden te kunnen laten zien hoeveel hinder er verwacht kan worden. De uitbreiding is onderdeel van een groter masterplan, waarvan de oplevering voorzien is in 2050.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button