fbpx
EmbraerMilitairNieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer ontwikkelt licht militair transportvliegtuig

Embraer en de Braziliaanse luchtmacht hebben een memorandum of understanding getekend voor de potentiële ontwikkeling van een nieuw licht militair transportvliegtuig.

Landingsbanen

Vanwege de Amazone regio, waar veel onverharde, korte en beschadigde landingsbanen zijn in afgelegen gebieden, heeft de luchtmacht behoefte aan een vliegtuig die met dit soort omstandigheden kan starten en landen. Ook zullen er nieuwe technologieën worden verkend, zoals elektrische aandrijving.

Capabel

“We zijn ervan verzekerd dat de expertise van de Braziliaanse Luchtmacht ons zal helpen om de vereisten voor deze studie neer te zetten, wat moet resulteren in een zeer capabel vliegtuig. Embraer is klaar voor de uitdaging”, zegt Jackson Schneider, president en CEO van Embraer Defense & Security.

Doel

“Het doel van dit memorandum is om Embraer’s intentie te formaliseren een licht transporttoestel te ontwikkelen om vracht en personeel te vervoeren. Het aandeel van de luchtmacht is vooral het delen van ervaring, gebaseerd op eerdere projecten die we al samen hebben gedaan, om aan de vereisten van de luchtmacht te voldoen”, aldus Antonio Carlos Moretti Bermudez, commandant bij de Braziliaanse luchtmacht.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button