fbpx
737 MAXAirlinesFinancieelIncidentenNieuwsVeiligheid

Norwegian wil compensatie deal 737 MAX in 2019 rond hebben

Norwegian airlines wil nog voor de jaarwisseling een overeenkomst bereiken met Boeing over compensatie voor de 737 MAX. Norwegian was een van de eerste maatschappijen die een schadeclaim indiende bij Boeing.

Schade

Toen de 737 MAX buiten gebruik werd gesteld vloog norwegian met achttien toestellen van het type. Het niet kunnen inzetten van de toestellen heeft het bedrijf naar eigen zeggen 70 miljoen euro gekost.

Aflevering

Naast de compensatieregeling wordt in de deal ook een nieuw afleverschema vastgelegd. De Scandinavische maatschappij heeft nog 92 737 MAX toestellen in bestelling staan bij Boeing. Wat er precies verandert in de afleverplanning is nog onbekend.

Claim

Norwegian is niet de enige maatschappij die een schadeclaim heeft ingediend bij Boeing. Vrijwel alle maatschappijen die een MAX in de vloot hebben, of er op rekenden een te hebben, willen hun schade verhalen op vliegtuigbouwer. Enkele maatschappijen, waaronder Icelandair en Ryanair, hebben al een overeenkomst bereikt met Boeing.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button