fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Rolls-Royce onthult nieuw elektrisch vliegtuig

Rolls-Royce heeft zijn nieuwe elektrische vliegtuig onthuld. In de lente van 2020 moeten er tests mee worden uitgevoerd.

Elektrisch

Volgens het bedrijf wordt het het snelste elektrische vliegtuig ter wereld, met een maximale snelheid van om en nabij 480 kilometer per uur. Het is onderdeel van het ‘ACCEL’-project van Rolls-Royce, wat staat voor ‘Accelerating the Electrification of Flight’, waarmee het bedrijf het voortouw wil nemen als het gaat om elektrisch vliegen.

Stroom

Het project kost 6,5 miljoen pond, wat neerkomt op zo’n 7,6 miljoen euro. De batterij levert genoeg stroom om 320 kilometer te vliegen na het volledig opladen. De komende maanden moet het vliegtuig voltooid worden. In de lente van 2020 moeten de eerste tests worden uitgevoerd, die waarschijnlijk in Wales zullen plaatsvinden.

©Rolls-Royce
©Rolls-Royce
©Rolls-Royce
©Rolls-Royce

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button