LiefhebberNieuwsProfessionalRuimtevaartVliegtuigtype & -bouwer

Boeing Starliner niet aangekomen bij ruimtestation

De Boeing Starliner die gisteren door NASA op weg naar het International Space Station (ISS) is gestuurd, is daar niet aangekomen. Onderweg ging het mis.

Stabiele baan

Het ruimtevaartuig bereikte niet de geplande baan, waardoor het zijn weg naar het ISS niet kon vervolgen. NASA zegt direct de Starliner naar een stabiele baan te hebben gebracht, waardoor er nog voldoende brandstof over is gebleven. Daardoor kan het toestel weer naar aarde begeleid worden. Het moet morgen landen in New Mexico.

Vracht

De Starliner werd gelanceerd vanaf een Atlas V-raket. Samen zijn deze 52 meter lang. De raket genereert 1,6 miljoen pond stuwkracht. Deze eerste vlucht had vracht moeten brengen naar het ISS. Het ruimtevaarttuig was onbemand, maar voor de tweede vlucht stonden er wel astronauten op de planning.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close