fbpx
BoeingEmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Braziliaanse autoriteit keurt Boeing-Embraer deal goed in januari’

De Braziliaanse antritrust-regulator keurt de deal tussen Boeing en Embraer waarschijnlijk in januari goed, zonder grote restricties.

Concurrentie

De autoriteit zou geen nadelige effecten voor de concurrentie zien. Tot dusver hebben er ook geen derde partijen of concurrenten bezwaar gemaakt, zorgen geuit of gevraagd om deel te nemen aan de discussies. Dat zegt een anonieme bron tegen persbureau Bloomberg. Hij verwacht dat er geen extra tijd nodig zal zijn om de overeenkomst te evalueren.

Klacht

Wel diende eerder deze maand de Braziliaanse belangengroep Abradin een klacht in tegen de deal. Aurelio Valporto, het hoofd van Abradin groep, zegt gevraagd te hebben om een onderzoek naar de deal. Twee maanden geleden diende het bedrijf ook al een klacht in bij de Europese Commissie. De groep is van mening dat de overname van de commerciële afdeling van Embraer door Boeing voor sterke concurrentie zorgt in de Braziliaanse lucht- en ruimtevaartindustrie.

Toestemming

In november kregen de twee bedrijven toestemming van China voor de deal. De aandeelhouders stemden in februari al in met de overeenkomst. De Europese commissie heeft nog geen besluit genomen.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button