BoeingMilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

KC-46 mag weer vliegen

De Amerikaanse Luchtmacht heeft de ban van drie maanden op de KC-46A tanker opgeheven, nadat het probleem door Boeing is hersteld.

Probleem

De ban werd ingesteld na een incident waarbij de vrachtvergrendeling op de vloer van het vliegtuig tijdens een recente vlucht plots ontgrendeld raakte. Daarna werd een Categorie 1 rapport opgesteld, wat gebruikt wordt voor gevaarlijke technische problemen.

Ontwerp

Boeing zegt de problemen op vier toestellen te hebben opgelost. Het testen en certificeren van het nieuwe ontwerp ‘sluit de vliegbeperkingen af en stelt de Luchtmacht in staat vracht en passagiers op zijn missies te vervoeren’, aldus de vliegtuigbouwer.

Categorie 1

De Amerikaanse Luchtmacht is van plan 179 KC-46’s te kopen. In 2011 sloot het een contract met Boeing, met een waarde van 49 miljard dollar. Geteisterd werd het vliegtuigprogramma door meerdere Categorie 1-problemen, waardoor de levering keer op keer werd uitgesteld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/