Eindhoven AirportMilitairNieuwsNL nieuws

‘Te weinig militaire verkeersleiders Eindhoven’

Personeelstekorten bij de militaire luchtverkeersleiding op Eindhoven Airport leiden er toe dat het vliegverkeer af en toe stil komt te liggen. Dat is afgelopen weekend vier keer voorgekomen en ook dit weekend worden er onderbrekingen verwacht. Dit melden luchtverkeersleiders aan de NOS.

Tekort

Het verkeer zou ongeveer een half uur noodgedwongen worden stilgelegd. Volgens het Eindhovens Dagblad worden daardoor zaterdag en zondag in totaal veertien vluchten vertraagd. Volgens Defensie worden de onderbrekingen gepland in overleg met Eindhoven Airport en luchtvaartmaatschappijen die mogelijk vertraging oplopen.

Ziekteverzuim

Een belangrijke oorzaak zou het ziekteverzuim zijn en een gebrek aan luchtverkeersleiders, waardoor de zieken moeilijker vervangen kunnen worden. De militaire luchtverkeersleiding is dan niet onbemand op die momenten, maar door de stilleggingen kunnen de medewerkers pauze houden.

Fte’s

Ook op 22 oktober was er (onverwacht) een tekort aan luchtverkeersleiders. Zeker dertien toestellen moesten toen rondjes cirkelen in de lucht, totdat de onderbreking voorbij was. Een luchtverkeersleider berekende vorig jaar dat 18 van de 73 fte’s niet waren ingevuld. Om alle taken goed uit te voeren zouden er meer dan 100 fte’s nodig zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close