fbpx
737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceNieuwsVliegtuigen

United stelt terugkeer MAX uit tot juni

United Airlines stelt de terugkeer van de 737 MAX uit tot juni 2020. American Airlines en Southwest Airlines hebben de terugkeer eerder al uitgesteld tot april 2020.

Uitstel

“Nu de terugkeerdatum van de MAX nog steeds onbekend is, is het het beste voor onze klanten en operaties om de ingebruikname van het toestel uit te stellen tot juni”, vertelt Frank Benenati, woordvoerder bij United in een verklaring. “Door een langere periode aan te houden dan slechts een maand ten opzichte van de vorige datum, kunnen we te zijner tijd onze klanten van meer zekerheid voorzien.”

Informeren

Vorige maand stelde United de terugkeer al uit naar maart 2020, net als vele andere maatschappijen. Nu is het de eerste Amerikaanse maatschappij die de terugkeerdatum op juni 2020 zet. Zodra de airline het toestel weer in gebruik neemt, zal het passagiers informeren die een vlucht met een MAX-toestel boeken. “Als de vluchtdatum al bijna voor de deur staat en de klant het toch niet prettig vindt om met de MAX te vliegen, dan zullen we de vlucht omboeken zonder verdere kosten”, aldus United.

Icelandair

In Europa heeft Icelandair de terugkeer al uitgesteld tot mei 2020. Daarom heeft de maatschappij extra 737-800’s geleased en blijven er meer 757’s actief.

Productie

Vanaf januari legt Boeing de productielijn van de 737 MAX tijdelijk stil. Daardoor kunnen vliegtuigen die sinds maart gebouwd zijn, afgeleverd worden.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button