AirbusAirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Air Canada ontvangt eerste A220

Air Canada heet zijn eerste A220-300 in ontvangst genomen. Hiermee is het de eerste Noord-Amerikaanse maatschappij die met het type vliegt.

Configuratie

In totaal heeft de maatschappij 45 toestellen bij Airbus besteld. Het vliegtuig heeft plaats voor 137 passagiers, waaronder 12 business class en 125 economy class.

Langverwacht

“Dit is een langverwacht moment voor Air Canada. De volgende stap in onze vlootmodernisering. Het zal ons niet alleen in staat stellen om onze klanten comfortabel te vervoeren, maar we kunnen zo ook onze toewijding aan het milieu bevorderen”, vertelt Michael Rousseau, plaatsvervangend CEO en CFO bij Air Canada.

Fout

In november onthulde Airbus dit toestel voor Air Canada, maar daar zat een fout in. Op de zwarte staart is het bekende esdoornblad, de maple leaf, geschilderd. Op de rechterzijde van de A220 stond het logo echter gespiegeld op de staart. De opening in de cirkel rond het esdoornblad moest rechts van het steeltje zitten, maar was links van het steeltje geschilderd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/