AirbusAirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Air Canada ontvangt eerste A220

Air Canada heet zijn eerste A220-300 in ontvangst genomen. Hiermee is het de eerste Noord-Amerikaanse maatschappij die met het type vliegt.

Configuratie

In totaal heeft de maatschappij 45 toestellen bij Airbus besteld. Het vliegtuig heeft plaats voor 137 passagiers, waaronder 12 business class en 125 economy class.

Langverwacht

“Dit is een langverwacht moment voor Air Canada. De volgende stap in onze vlootmodernisering. Het zal ons niet alleen in staat stellen om onze klanten comfortabel te vervoeren, maar we kunnen zo ook onze toewijding aan het milieu bevorderen”, vertelt Michael Rousseau, plaatsvervangend CEO en CFO bij Air Canada.

Fout

In november onthulde Airbus dit toestel voor Air Canada, maar daar zat een fout in. Op de zwarte staart is het bekende esdoornblad, de maple leaf, geschilderd. Op de rechterzijde van de A220 stond het logo echter gespiegeld op de staart. De opening in de cirkel rond het esdoornblad moest rechts van het steeltje zitten, maar was links van het steeltje geschilderd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button